Posts

Showing posts from September, 2015

Choc Moist Cake Kukus - Periuk Noxxa

Image
Saya sebenarnya lama dah teringin nak buat kek coklat untuk anak-anak. Cheese cake macam tinggi sangat cita-cita, so, kek coklat pun cukup. Tapi, tak terbuat-buat.

Punca, allergic dengan oven.
Sekali saya terfikir, eh, periuk noxxa tu, depa kata boleh buat kukus kek. So saya pun beli lah Instant Mix Choc Moist Cake Nona.
Caranya: Pukul adunan tu dengan air 100ml, dan 3 biji telur dengan kelajuan yang tinggi selama 3minit.
Lepas tu masukkan minyak sayuran (saya guna minyak jagung) 150ml. Dan pukul dengan kelajuan perlahan selama 2minit.
Masukkan semua adunan dalam inner pot periuk noxxa.
Set 22 minit steam dan pastikan tombol dia pun di 'steam' bukan 'pressure' ok.
Sepanjang 22minit tu, memang akan bunyi tettt tettt teeetttt. Just abaikan, noxxa tu tengah menjalankan tugasnya. hihi.
Bila dah habis 22minit, offkan periuk, jangan buka lagi penutupnya. Sejukkan periuk dalam 2minit, lepas tu baru buka penutup periuk.

Macam tak percaya, dia masak elok, tak mentah atau hangit. Alhamdul…

Collagen - 'fish powder ajaib'

Image
I just have to admit, how powerful collagen Shaklee is.
Ya, memang bau dan rasa dia tersangatlah marine, tapi result dia memang best :) Ya, wajah saya bertutup, takleh jadi testimonial. hihi. cuma nak share, siapa yang sukakan flawless skin WITHOUT make up, memang la benda ni wajib ambik. saya sendiri telah alami 'side-effect' collagen ni. 
nak tengok juga testimonial? ok, ni testimonial collagen shaklee (keizinan dah diberi oleh tuan punya badan untuk tujuan sharing manfaat collagen)




saya sendiri, setelah memasuki usia 34 tahun bulan lalu, dengan gigihnya memaksa diri menelan 'fish-powder-ajaib' ni. ahaha. nama takleh tahan! tapi seriously, memang rasa dan baunya don't do justice to the GORGEOUS result.


Penerangan tentang collagen daripada website Shaklee sendiri:
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah…